سو غات خوانسار تره کوهی

خواص تره کوهی, فواید تره کوهی, تره کوهی
تره کوهی، گیاهی شبیه به تره فرنگی، دارای طعم تند مانند پیاز و سیر است.

این گیاه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است .

کولین موجود در این گیاه به عنوان پیام آور شیمیایی در مغز عمل می کند. گنجاندن مقدار کافی کولین دررژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش می دهد.

تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.

این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند.

تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.

۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند.

۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.

فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

خواص تره کوهی, فواید تره کوهی, تره کوهی

واص داورهای گیاهی


محافظ دستگاه گوارش

نام: قنگر يا كنر

معروف به: كنگر

نام علمي: Cirsium vulgare

زادگاه: كوه‌هاي  خوانسار. لرستان، كرمان، كرمانشاه، آذربايجان غربي، آبادان و كردستان

طبع: گرم و خشك

گياهان خوشمزه‌اي که در كوه و دشت‌هاي اطراف تهران مي‌رويند، چه خاصیتی دارند؟


كنگر هم مثل ريواس در كوه‌ها مي‌رويد و به عنوان يك ماده غذايي استفاده مي‌شود ولي معروف است كه خاصيت تقويت قواي جنسي دارد و به همين منظور در تهيه بسياري غذاها يا به عنوان چاشني كنار غذاي اصلي استفاده مي‌شود.

 البته هنوز مطالعه باليني بارزي ثابت نكرده كه كنگر خاصيت تقويت‌كنندگي قواي جنسي دارد. در يونان و مصر باستان، اين گياه به دليل نقش كمكي در هضم مواد غذايي مورد توجه قرار گرفت و در قرن 16 ميلادي در اروپا يكي از سبزيجات معروفي بود كه توسط اشراف مصرف مي‌شد. در طب سنتي اروپا، برگ‌هاي كنگر به عنوان ماده افزايش‌دهنده ادرار و محرك كليه‌ها، محرك ترشح صفرا از كبد و انقباض كيسه صفرا مورد استفاده قرار مي‌گرفت.

کنگر، محافظ طبیعی

گياهان خوشمزه‌اي که در كوه و دشت‌هاي اطراف تهران مي‌رويند، چه خاصیتی دارند؟


كنگر ضدعفوني كننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم كننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقويت دستگاه گوارش مي‌شود.  كنگر در درمان يرقان، نارسايي كبد و كم‌خوني موثر بوده و از كبد در برابر سموم شيميايي محافظت مي‌كند. محققان معتقدند وجود ماده‌اي به نام سينارين در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش كلسترول و تري‌گليسيريد خون مي‌شود. در ضمن همين ماده به همراه ماده ديگري به نام اسيد كافئيك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ مي‌كنند.  كنگر غير از اينكه در تهيه غذاهايي مثل خورش استفاده مي‌شود، همراه ماست هم خورده مي‌شود و بسيار خوش‌خوراك است. شايد اينكه مي‌گويند «فلاني كنگر خورده، لنگر انداخته» هم اشاره به همين اثر لذت‌بخشي آن داشته باشد كه بعد از خوردنش با ماست نصيب فرد مي‌شود! البته يادتان باشد اگر خدايي ناكرده دچار ناراحتي‌هاي كليوي و كبدي شديد هستيد، از مصرف برگ كنگر پرهيز كنيد.